reklame

Totalt besgende 86273

FORSIDE
OM OS
KONTAKT
TILMELDING
ANMELDELSER
PROGRAM

Program

Film navn: Far Til Fire - På Toppen
varighed: 88 min
Filmen kommer fra: Danmark
Dato: 30-09 og 01.10, 07-10 og 08-10 2017
Handling: Far er arbejdsløs og søger job, men får afslag på afslag. Endelig kommer han til jobsamtale, men firmaet ligger på 27. etage og far lider af højdeskræk. Far får dog jobbet som chef for bogholderiet, men i erkendelse af fars højdeskræk problem, beslutter familien at tage til Norge for at hjælpe ham af med problemet. Louise, en medarbejder på fars kommende arbejdsplads, og som også var ude efter jobbet, beslutter sammen med sin datter at tage med til Norge i et forsøg på at ødelægge projektet for Far. I Norge skal Far både gennem eksponerings- terapi, en klatrepark og ind i en vindtunnel, hvor Louise afbryder systemet, så far falder ned og slår sig. Onkel Anders prøver med hypnose, og pludselig befinder Far sig oppe på en høj tagryg. Igen spolerer Louise seancen ved at afbryde hypnosen, og Far falder igen ned og slår sig. Så skal Far i chokterapi. Det som han tror er en lille hyggetur, viser sig at være en tur til det høje bjerg Trolltungaen. Lige inden Far falder ned, forbarmer Louise sig dog over ham og redder ham. Imens har Mie og Ole fundet vej til en gammel forladt mine. Den bryder imidlertid sammen, og de to er indespærret. Mie får dog kontakt til Far, og nu går den vilde jagt i et forsøg på at redde de to. Lille Per har haft mistanke om Louises skumle planer og konfronterer hende med dem. Hun går til bekendelse og vil nu også hjælpe med at redde Mie og Ole. Og lige pludselig er Fars højdeskræk væk. Han kaster sig ud over den høje klippe sammen med Onkel Anders og Lille Per, og bruger et telt som faldskærm. Herefter er det op på mountainbikes og derudaf for fuld skrue for at redde de to. Rappelling ned af en høj skrænt, riverrafting og sluttelig reddes de to i minen. Far er nu kureret for sin højdeskræk. På kontoret forenes han med Louise, som har fået et godt øje til ham. Men en ækel edderkop lurer i det ene hjørne af kontoret!

Film navn: Månens Vogter
varighed: 86 min
Filmen kommer fra: Frankrig
Dato: 28-10, 29-10, 04-11, 05-11-2017
Handling: Legenden fortæller, at den første vogter af solen fangede solen og bragte den tættere på verden for at få lys og varme. Den første månevogter lokkede månen til natlandet, hvor den giver drømme til alle væsner. Siden er der blevet udpeget vogtere af de to himmellegemer med 150 års mellemrum ved en spektakulær ceremoni. Denne ceremoni vil Glimt for alt i verden deltage i. Problemet er blot, at hun er skabt af voks. Så hun smelter, hvis hun kommer ud i solen og størkner, hvis hun bliver kold.Under ceremonien sker noget uventet: Månevogterens lærling bliver ikke udvalgt som efterfølger. I stedet bliver faunen Mune modvilligt udpeget. Tvivlen og usikkerheden udnytter underverdens hersker Necros til at stjæle solen. Nu er det op til Mune og den selvsmagende vogter af solen, Sohen, at vinde solen tilbage. Med sig får de Glimt, som er enormt vidende om planetens og vogternes historie – en viden de andre to ikke er tynget af. Men som viser sig at være yderst brugbar.Det lykkes omsider den brogede flok at finde frem til Necros’ tilholdssted og at kæmpe imod ham. Men Glimt mister livet i kampen, som de andre to til slut vin der. Lykkeligvis har Mune fået helbredende kræfter, så han kan genskabe og -oplive Glimt. Og de to sværmeriske sjæle kan kysse hinanden.

Film navn: Familien Jul i Nissernes Land
varighed: 88 min
Filmen kommer fra: Danmark
Dato: 18-11, 19-11, 25-11, 26-11 2017
Handling: Efter familien Jul’s bekendtskab med en efterladt nisse, Pixi,i den første film, er far Niels forvandlet fra jule-hader til en meget jule-glad person. Derfor er familien med de tre børn tidligt ude den første december for at købe jule træ, se på juleudstilling og nisselandskab. Da de kommer hjem, er der meget rodet på sønnen Hugos værelse. Det viser sig at være Pixi, som er dukket op igen. Han havde glemt sin nissehue, men måtte vente med sit besøg til december, hvor rensdyrene igen kan flyve til vores verden. Hugo har passet godt på nissehuen imens, men uden at vide noget om dens skjulte indhold. Det er en værdifuld genstand, som Pixi har savnet allermest, nemlig hans egen nissekugle. Med det samme Pixi bliver genforenet med den magiske kugle, får han sine særlige evner og kræfter tilbage. Nu kan han igen blive usynlig og sprede magi i luften. Mens Pixi hjælper far med at løfte bilen, finder Hugo kuglen, som han hænger på juletræet. Uheldigvis falder den på gulvet og går i mange stykker. Det påvirker Pixi, som straks begynder at blive gammel og svag. Han risikerer at dø, hvis kuglen ikke bliver hel igen, så Hugo får overtalt sin familie til at følge Pixi hjem. Men da det kun er børnene, der kan komme med til nisseland, må de bekymrede forældre blive hjemme. Imens får de tre børn og den afkræftede nisse en flot flyvetur i rensdyr-kanen frem til Pixi’s snedækkede nisse-landsby, der er befolket med nissefolk (børn og dværge). Pixi er meget vred på Hugo, som han bebrejder, at han bliver ældre hurtigt, mens skægget vokser. Hvis han skal reddes, må børnene finde den magiske gryde, der kan samle Pixi’s nissekugle snarest muligt. Hugo har fået en vejviser dertil, som desværre kun er synlig, hvis de to bliver venner igen – i hjertet. Mellem de mange flinke nisser med røde huer er der også nogle med sort huer, herunder Evol, som fører an med ondskabsfulde angreb på alt og alle. De sorte nisser kan trække al glæde og farve ud af julen. Evol får bl.a. tryllet Hugos forfængelige storebror om til et rensdyr – og Hugos søster til at blive helt forgabt i sig. Det ser skidt ud; men Hugo giver ikke op. Han får ødelagt Evols julekugle, hvorefter der igen bliver røde huer og juleglæde. Pixi tilgiver endelig sin ven - og med hjælp fra nissepigen, Pixily, og et katteagtigt dyr (en såkaldt ’mambi’), finder de vej til gryden og får splejset Pixi’s kugle, så han bliver sig selv igen på bare 103 år. Pixi tager et smut af sted sammen med børnene, da de rejser tilbage med rensdyr-kanen. Så bliver der julestemning i huset i Fredensborg - og ikke mindst, da en hel flok nisser kommer for at hente Pixi hjem. Drengene må sige farvel, men måske også på gensyn?

Film navn: Sangen Fra Havet
varighed: 93 min
Filmen kommer fra: Belgien/Danmark
Dato: 06-01, 07-01, 13-01, 14-01 2018
Handling: Filmen tager udgangspunkt i de irske folke- eventyr, som blandt andet fortæller om de mystiske Selkies – væsener, der lever som sæler i havet, men på land er mennesker. Ben og hans mor og far bor på en lille ø, hvor hans far er fyrmester. Da Ben er 4 år, bliver han storebror - en begivenhed han har set frem til med forventning. Men da hans elskede mor dør i barselssengen, skyder han skylden på lillesøster. Da han er 8 år, finder han sin nu fireårige søster Saoirse frygtelig irriterende, og vil egentlig helst have fred for hende, så han kan se på havet i fred og ro. Men deres far, der stadig lider under at have mistet sin kone, har givet Ben ansvaret for Saoirse. En aften finder Saoirse en kiste i hjemmet, der indeholder en ‘kåbe’, som hun tager på og forsvinder i havet som en sæl. Deres far beslutter, at det er for farligt, at lade hende blive på øen og sender derfor de to børn til byen, for at bo hos deres farmor. Ben og hans søster må drage af sted - væk fra alt hvad Ben kender og elsker. Dette er meget imod Bens vilje, og han beslutter sig for at vende tilbage til deres hjem. Saoirse får lov til at komme med, og på deres vej hjem oplever de en fantastisk og magisk verden, som Ben ellers kun kender fra de folkeeventyr, hans mor fortalte, når de skulle sove. Det står dog hurtigt klart for Ben, at det langt fra er en godnathistorie, og at farerne, de står overfor, er helt virkelige. Men for at klare turen må de to søskende først lære at stole på hinanden. Ben opdager, at Saoirse besidder kræfter, der kan bruges i den magiske verden og at disse kræfter måske kan være deres eneste redning. Samtidig møder de to børn en masse magiske væsener, der fortæller dem, at Saoirse er en Selkie – men skal Ben tro på alt dette? Da Saoirse bliver svag, og er tæt på at dø, må Ben gøre alt hvad han kan, for at hjælpe sin søster og finde ud af, om hun er en ægte Selkie.

Film navn: Vaiana
varighed: 113 min
Filmen kommer fra: USA
Dato: 27-01, 28-01, 03-02, 04-02 2018
Handling: Et sted i Polynesien midt i det store Stillehav med de mange øer bor pigen Vaiana, der er datter af høvdingen, med sin familie. Det fredelige stammesamfund nyder godt af fisk i havet, kokosnødder og frugt på den frodige ø, hvor alt er indenfor rækkevidde. Alligevel har pigen en uforklarlig længsel efter at sejle langt ud på havet, men det er strengt forbudt at krydse det farlige rev. Gennem sin opvækst gør Vaiana mange forsøg, men bliver hentet tilbage hver gang. Pigen får kun opbakning af sin kloge gamle farmor, Tala, der indvier hende i folkets hemmelighed, for ”havet har valgt dig”. Det viser sig at stammen engang har været stolte søfarende. Da øen og havet pludselig bliver mere og mere gold, tilskrives det myten om den onde halvgud Maui, som har stjålet et hjerte (te Vita) fra moderøen te Fiti. Det skulle påvirke alt liv på øerne, hvilket nu synes at være blevet til virkelighed. For at redde naturen og sikre sit folk mad og drikke bestemmer Vaiana sig for at stikke til søs i én af de flotte gamle både, som var helt gemt og glemt. Eneste selskab er en tåbelig hane, Hei Hei, som ustandselig kommer galt af sted. Det lykkes Vaiana at opspore Maui, der viser sig at være noget af en svindler, der slet ikke har lyst til at give hjertet tilbage til te Fiti. Den modige og stædige pige skal overbevise den selvfede halvgud om, at han skal bidrage med at redde miljøet. Maui vil dog gerne have sin magiske fiskekrog tilbage, for med den mistede han sine superkræfter. De to må have hjælp af fisk og bølger for sammen at overvinde pygmæ-pirater, uhyrer på havbunden, voldsomt uvejr og et lava-monster, kaldet te Kaa (jord-og-ild-dæmon). Endelig når det umage par moderøen, der ligger ufrugtbar hen. Efter flere strabadser får de sat hjertet på plads igen og så blomstrer te Fiti og alle de andre øer igen. Undervejs finder de Maui’s store fiskekrog og han genvinder endelig sine kræfter og magiske evner. Han hjælper Vaiana hjem, hvor hun har været savnet længe. Hun bliver med rette modtaget som en rigtig ’søhelt’ og redningsmand for øens befolkning. Vaiana formår at sætte mod i sit folk igen, så det er en stolt høvdingedatter, der efter følgende står i spidsen for nye eventyr til søs.

Film navn: Amazonia
varighed: 83 min
Filmen kommer fra: Brasilien
Dato: 24-02, 25-02, 03-03, 04-03 2018
Handling: Kapucineraben Saï skal flyttes og kommer om bord på et fragtfly. Uheldigvis for den lille abe, der aldrig har oplevet at være udenfor et trygt bur og uden en fyldt madskål, styrter flyet ned over Amazon-området. Saï har svært ved at komme ud af vraget, indtil der kommer nogle nysgerrige vaskebjørne og får åbnet buret for ham. Vi følger abens vej fra den beskyttede tilværelse i fangenskab til alt det, som skal læres for at overleve i den farlige regnskov. Hvordan ved man, hvem der er venlig - og hvem, der er farlig blandt de mange dyr i junglen? Hvad mon man kan spise? Og hvordan skal man overhovedet overleve? Saï bliver dermed vores famlende guide til livet i verdens største regnskov, hvor han møder mærkelige fugle, skræmmende rovdyr og vilde aber, som han ikke har nogen erfaring i at kommunikere med. Den lille abe, der i starten er meget skræmt over den fremmede verdens lyde, lugte og vidt forskellige beboere, ser ud til at blive mere robust lidt efter lidt. Til sidst lykkes det ham også at komme i kontakt med lidt mere tolerante artsfæller.Bruger:

Password:


du er ikke logget ind