Århus Børnefilm 2022-2023
6 film for 110 kr. – kun for medlemmer.

Århus Børnefilm 2022-23

Luna og den magiske krystal

Søndag d. 2.10. + lørdag d.8.10., begge dage kl. 13.
Søndag d. 9.10. både kl. 11 og kl. 13.

Tysk animationsfilm med søde figurer og dansk tale, der handler om venskab og at frelse verden.  To dyreunger, pindsvinet Luna og egernet Tjum, er bedste venner, men også meget pjattede. Da de kommer til at ødelægge en vandbeholder, er det en katastrofe, for skoven tørrer ud – og dyrene har næsten ingen vand tilbage. Derfor bliver de to venner sendt ud på en mission for at finde den magiske vandkrystal, så kilderne kan fyldes igen. Undervejs møder de en glubsk los, en sur tudse og nogle udspekulerede ulve. De finder frem til Bjørnekongens land, hvor alt vandet er samlet ind til bjørnene, der pjasker rundt. Men vand tilhører jo alle, så Luna og Tjum må være snedige for at få fat i den magiske krystal. Det lykkes ved fælles hjælp og da krystallen er på plads, begynder vandet igen at flyde ned ad flodlejet til deres eget område.

Busters verden

Søndag d. 30.10. + lørdag d. 5.11., begge dage kl. 13.
Søndag d. 6.11. både kl. 11 og kl. 13.

Her er den elskede, originale klassiker fra 1984; en dansk film efter Bjarne Reuters bog. Drengen Buster Oregon Mortensen bor i Brønshøj og lever et almindeligt, men eventyrligt liv, for han har nemlig fantasi og hjertet på rette sted. Buster går på livet med frisk mod – og sin tryllestav. Buster prøver at charmere sig ind på den kønne pige i skolen – og samtidig beskytte sin lillesøster Ingeborg, der halter og derfor bliver drillet. Men, det går bare ikke altid så godt, som han har planlagt. Historien balancerer mellem sjov og alvor i sin beskrivelse af den verden, hvor Buster får lov at være den, han nu engang er. Så snart Nana synger den første strofe af sin ørehængende titelsang ”Åh Buster…”, vil der sikkert dukke gode filmminder op hos de voksne.

Familien Jul og nissehotellet

Søndag d. 20.11. + lørdag d. 26.11., begge dage kl. 13.
Søndag d. 27.11. både kl. 11 og kl. 13.

I denne tredje danske film om Familien Jul er drengen Hugo blevet 13 år. Heldigvis tror han stadig på nisser. I kælderen under et gammelt hotel på Fyn støder han nemlig på tre efterladte nissebørn, som har gemt sig dér i årevis. Dvaske, Sne og Mini vil gerne rejse hjem til Nisseland, men de har aldrig lært magi. Derfor mangler nissebørnene den forsvundne nøgle, som kan låse en speciel kiste op. Heri findes det fantastiske seletøj, som kan få deres rensdyr til at flyve, men kisten står på en klippe nede i en grotte under hotellet. Ude i skoven venter dyr og kane, så Hugo bestemmer sig for at hjælpe. Der skal både kløgt og fantasi til at løse gåden om hvor nøglen er gemt, uden at de voksne aner uråd, men det lykkes selvfølgelig til sidst.

Yakari på store eventyr

Søndag d. 8.1. + lørdag d. 14.1., begge dage kl. 13.
Søndag d. 15.1. både kl. 11 og kl. 13.

Denne animationsfilm om Yakari er en belgisk/fransk/tysk co-produktion efter en tegneserie fra 80’erne. Indianerdrengen Yakari er eventyrlysten og drømmer om at blive en stor kriger. Han har udset sig en bestemt vild mustanghest, som han kalder Lille Torden. Men da han opdager at hesten og dens flok er blevet indfanget af en anden indianerstamme, må Yakari bruge alt sit mod for at få dyrene befriet. Herefter farer Yakari desværre vild og mister kontakt med hestene. I sit forsøg på at finde hjem igen, møder han forskellige dyr, der bliver hans venner. De leder ham på rette vej – og han bliver genforenet med Lille Torden. Hjemme igen bliver hesten Yakaris ven; men i frihed. En fin film med en god historie, enkle tegninger og flotte naturscener.

Krummerne – det er svært at være 11 år

Søndag d. 29.1. + lørdag d. 4.2., begge dage kl. 13.
Søndag d. 5.2. både kl. 11 og kl. 13.

I denne sjette film i serien er velkendt hverdag hos familien Krumborg. Selvom hele persongalleriet er skiftet ud, er rollerne de samme. Mor er sur over at alle nu sidder med hovedet i forskellige skærme, uden rigtigt at tale sammen. Krumme, der mobbes i skolen pga. sin gamle mobil, foreslår en skærmfri uge, hvilket ikke er populært hos alle i familien. Da Krumme finder nogle gamle Kim-bøger og et sæt walkie-talkier, starter han et detektivbureau sammen med vennen Tom. De to bliver tilfældigvis vidne til et diamant-tyveri på Nationalmuseet. Men, ingen voksne tror på deres historie, så de må selv finde beviser for at få fældet tyvene. En overgang har de diamanten i hænde, nærmest uden at vide det. Det er ikke helt ufarligt, for tyvene har mafia-forbindelser – og de finder ud af hvor Krumme bor. De to detektiv-venner klarer sig gennem de farefulde situationer, får reddet diamanten og kan endelig overdrage tyvene til politiet. Alt ender godt, også denne gang.

Pil’s eventyr

Søndag d. 26.2. + lørdag d. 4.3., begge dage kl. 13.
Søndag d. 5.3. både kl. 11 og kl. 13.

Med en sjælden fransk animationsfilm slutter vi sæsonen i Middelalderbyen Tågeborg. Her klarer Pil, der er en forældreløs pige, sig som hjemløs ved at stjæle mad. Hun nyder også at drille og snyde den vrantne vagt, Grobert, som tror hun er en trold, af hankøn. Pil er frisk, hurtig og modig, mens hun nærmest flyver op og ned ad byens bygninger – og vi flyver med i de flotte optagelser. Da det rygtes at den kommende konge er blevet bortført og forvandlet til halv hane-halv kat af den onde Tristan, må og skal han reddes. Pil tager opgaven på sig. Hun klæder sig ud som prinsesse, og får lokket Grobert med sig, for han kan slet ikke genkende hende i det fine tøj. På deres eventyrlige rejse må de gennem mange prøvelser og trængsler, men det lykkes dem til sidst at redde kongen, kongeriget og byens borgere, så det er et rigtigt eventyr.

Filmene vises i Nordisk Film Biografer Trøjborg, Tordenskjoldsgade 41, Aarhus N.