Århus Børnefilm 2021-2022
6 film for 100 kr. – kun for medlemmer.

Århus Børnefilm 2021-22

CROODS – EN NY TID (USA, 95 min.)

3. oktober 2021 kl. 13.00, 9. oktober 2021 kl. 13, 10 oktober 2021 kl. 11 og 13:

Croods – En ny tid tager fat, hvor vi slap den sjove stenalderfamilie i etteren The Croods. Familien har bosat sig i Morgendagen, hvor de aldrig mangler noget: området bugner med mad og drikke. Der går dog ikke længe, før Croods-familien finder ud af, at de ikke har bosat sig i et tomt område. Familien Bedrested er en civiliseret familie, der ernærer sig ved landbrug. De to familier forstår ikke hinandens levevis og vaner. Det moderne liv med hvert sit værelse, daglige bade og parfume er langt fra hulefamiliens egen måde at leve på. Teknologien presser sig også på, da Croods-familiens ældste søn, Thunk, pludselig bliver besat af stenalderudgaven af en Ipad – han oplever for første gang et vindue, man kan kigge ud af. Eep, som er historiens egentlige hovedperson, finder en veninde i den anden families datter, men hun oplever også jalousi, da hun godt kan se, at kæresten Guy nok passer bedre ind i den evolutionære familie, end i hendes.

Superbror (Danmark, 85 min)

31. oktober 2021 kl. 13, 6. november 2021 kl. 13, 7. november 2021 kl. 11 og 13:

Anton på 10 år ønsker sig mere end noget andet en ”rigtig” storebror. Han må ofte tilsidesætte sig selv i hensynet til sin autistiske storebror, Buller, og han drømmer om en anden Buller – en Buller som kan hjælpe ham overfor bøllerne i skolegården.

Anton bliver gang på gang drillet af en gruppe drenge i skolegården og en dag, da det bliver for meget for ham, truer han drengene med, at hans storebror fra Amerika, som i øvrigt er karateekspert, vil komme og banke dem. Buller har det skidt med at se sin lillebror få tæv, men er for bange for drengene – og virkeligheden – til at forsøge at hjælpe ham.

På en skoleudflugt med klassen finder Anton en underlig og varm sten. I stenen, som er et stykke af en meteor, finder brødrene en ”Super-trip-remote” fra det ydre rum – et stykke superavanceret legetøj som giver brugeren superkræfter. Endelig kan Antons drøm om en superbror opfyldes.

Da Anton har ”skudt” Buller med remoten, opdager han til sin glæde, at Buller er blevet både sej og stærk og at han kan flyve – som Superman – når han altså lige får det lært ordentligt. Moren er lykkelig for Bullers forvandling, som hun tillægger en særlig the købt i dyre domme i en helsebutik. Som den kærlige mor, hun er, har hun gennem årene forsøgt næsten alt for at hjælpe Buller og dermed resten af familien. For at glæde hende, ”skyder” Anton også sig selv, således at også han kan flyve og de tager moren med på ”en flyvetyr til Paris for at spise en is” – en drøm hun længe har haft.

Desværre får magien en ende, og den får det lige da brødrene skal til at tage det sidste opgør med bøllerne. Så de 2 brødre må tage kampen op på bedste vis – uden Bullers superkræfter.

UUUPS! DYR OVER BORD… (Tyskland, Luxembourg, Irland, 85 min.)

21. november 2021 kl. 13, 27. november 2021 kl. 13, 28. november 2021 kl. 11 og 13:

Vi befinder os ombord på Noahs Ark. Men overraskende nok er hverken Noah eller hans menneskefamilie med. Men måske er det godt det samme, for dyrene har fundet en måde at leve sammen i fred og fordragelighed. Lige bortset fra det lille problem, at maden begynder at være sparsom. Og rovdyrene begynder at overveje, om de måske skulle sætte tænderne i noget andet end grøntsager. Fantasidyrene Lea og Fini falder over bord – sammen med størstedelen af den resterende mad. Så nu er deres forældre ikke kun pressede af at skaffe føde, men også for at finde deres afkom. Grympen Lea (en slags papegøje) vågner op i en koloni af sin egen art – selvom hun og hendes mor jo burde være de sidste af deres slags. Nestrarianeren Fini (en slags ræv) befinder sig på en vulkansk ø. Det viser sig, at grymperne ikke er uddøde, men derimod har gemt sig for verden og lever i et aldeles velfungerende samfund. Som dog bliver truet af, at det befinder sig under en vulkansk ø.

Gennem mange forviklinger ender dyrene fra arken og dem fra kolonien med at hjælpe hinanden til overlevelse. Og de to unger bliver genforenet med deres forældre.

CALAMITY JANE – VESTENS VILDE DATTER (Frankrig, 85 min.)

9. januar 2022 kl. 13, 15, januar 2022 kl.13, 16. januar 2022 kl. 11 og 13:

En karavane af nybyggere strider sig over prærien. I karavanen er Mary Jane og hendes familie. Da hendes klodsede far kommer til skade, bliver Jane nødt til at føre familien videre mod deres mål.

Jane er eventyrlysten og stikker ikke op for bollemælk. Derfor ender hun også i en situation, hvor hendes liv er i fare, men hun bliver reddet af en spejder fra den amerikanske hær. Han lærer hende at læse kort og tilbyder at hjælpe karavanen på rette vej. Spejderen forsvinder pludseligt en nat – sammen med karavanens værdier. Jane bliver beskyldt for at have stjålet tingene, og hun bliver nødt til at eftersætte spejderen for at bevise sin uskyld. Eftersøgningen bliver en veritabel dannelsesrejse for Jane: Hun opdager, at hun klarer sig glimrende i det vilde vest på egen hånd – også overfor og imod større og stærkere mænd. Det viser sig i øvrigt, at spejderen slet ikke har stjålet deres ting: Han blev dem tilbudt for at forsvinde. En dreng i karavanen følte sig truet af Janes selvstændighed og evner, og han gav tingene til spejderen.

Til slut finder Jane karavanen og sin familie. Men ikke mindst har hun fundet sig selv som den, vi har lært hende at kende som: Calamity Jane.

LASSIE KOMMER HJEM (Tyskland, 95 min.)

30. januar 2022 kl. 13, 5. februar 2022 kl. 13, 6. februar 2022 kl. 11 og 13:

Filmen starter med musik og naturbilleder ”så sødt som i gamle dage”. Frederik på 12 år er bedste ven med hunden Lassie, der hurtigt lærer at hente drengen fra skole. Frederiks familie er lige flyttet i ny lejlighed. Den ivrige hund kommer til at vælte værtinden, fru Møller, som forlanger at den bliver smidt ud, for ellers skal de flytte. Forældrene finder det bedst at få Lassie passet en tid, indtil hun er faldet til ro igen, selvom Frederik er ulykkelig over den løsning.

Lassies ophold bliver aftalt med den rare gamle Grev von Sprengel, som ejer den fabrik, som faren arbejder på. Han er desværre ved at gå konkurs og må derfor fyre alle sine ansatte; undtagen den tro tjener Edward og en uduelig medhjælper Hans, som skal passe Lassie og to andre hunde. Samtidig ankommer grevens barnebarn, Pernille, til godset. Da greven må afsted til sit sommerhus på en ø 800 km væk, følger de andre og hundene med. Her prøver Hans at stjæle grevens elskelige ur, der kan indbringe mange penge, men bliver afsløret. Da han også er ond ved Lassie, bliver han smidt på porten af greven. Under tumulten stikker Lassie af, så Pernille og hendes bedstefar leder efter hunden på hele øen, men den er smuttet ombord på en fiskekutter og er nået til fastlandet. Pernille bliver sat på en bus og skal tilbage til sin kostskole. Da Frederik hører, at Lassie er forsvundet, tager han ud for at lede efter den. Forinden har han efterlyst den på plakater og sociale medier. En pige melder at hun har set Lassie på en rasteplads, som Frederik finder frem til. Her møder han Pernille, som også lige er stukket af for at finde hunden. De to børn opdager, at Lassie er taget med en cirkusvogn, der kører i retning hjemad, så de prøver at følge dens rute. Den upålidelige Hans har i mellemtiden fundet frem til Lassie, som greven har udlovet en dusør på, så han jagter også hunden. Børnene er blevet efterlyst, og derfor leder både politi og begge fædre efter dem. Frederik og Pernille finder Lassie, lige før Hans er ved at fange den, så de løber væk alle tre hen til en bro, men her falder børnene i vandet. Den modige hund prøver at redde dem, men skylles selv ned ad vandfaldet. Børnene bliver hentet op i tide og er i god behold, men Lassie er væk.

Frederik er helt fortvivlet og venter hver dag på, at hunden skal komme hjem. Efter en lang og udmattende rejse dukker den trætte hund endelig op, i sidste øjeblik, før familien igen skal flytte efter farens nye job. Med en rørende forsoning mellem greven og hans søn, Pernilles far, bliver konkursen afværget. Faren kan arbejde på fabrikken igen og få bolig med i købet, så hele familien kan blive – og alt ender godt.

Gooseboy (Danmark, 87 min)

6. marts 2022 kl. 13, 12. marts 2022 kl. 13, 13. marts 2022 kl. 11 og 13:

Viggo bor alene med sin mor. Han bruger al sin fritid på at spille VR-spillet Gooseboy og har lige fået sommerferie. Viggo bliver afbrudt af sin mor, som kommer hjem og skifter tøj mellem sine jobs. Men så ringer Vigga på døren! Hun har set Viggo løbe rundt og baske med vingerne med en gåsehjelm på og hun er på udkik efter en sommerkæreste. De tager til havnebadet, hvor Vigga redder Viggo, som ikke kan svømme, fra at drukne og en anden dag klatrer de, men heller ikke det, er Viggo god til. Det eneste Viggo er god til er at spille Gooseboy!

Vigga giver dog ikke så nemt op og inviterer sig selv til middag hos Viggo. Lige inden hun kommer flyver en gås dog ind i vinduet hos Viggo og ligger på altanen. Viggo tror først den er død, men så vågner den og siger ’widder-wadder’. Gåsen har mistet evnen til at tale som en gås, men taler nu som et menneske! Den præsenterer sig som Nissemand og fortæller at den med Bette-mor og resten af flokken var på vej mod nord, da den blev ramt at et fly og brækkede sin vinge. Viggo går ud for at åbne døren for Vigga og da han vil vise hende Nissemand er han væk. Viggo leder efter gåsen og ender i et tog, hvor de gemmer sig for kontrollørerne i det ellers tomme tog. De bliver fundet og efter en sang om at køre uden billet bliver de sat af toget ude i en skov. Viggo vil hjem, mens Nissemand vil mod nord til sin flok.
På deres vej møder de en skovkvinde, som hjælper dem med et sted at sove og mad. De møder også fårehyrden, som hjælper dem op ad en stejl skrænt – du kan meget mere end du tror! De bliver uvenner da det går op for Viggo at de er på vej mod nord og ikke hjem til ham. De skilles. Viggo møder fire brødre og mødet med dem gør at Viggo beslutter sig for at hjælpe Nissemand. Da de kommer til bjerget, udløses der en lavine. Alle overlever og Nissemand bliver en almindelig gås igen og flyver op til sin flok. Viggo, som er blevet fundet af sin mor og Vigga kommer til en hytte, hvor det viser sig at Viggos far bor.

Filmene vises i Nordisk Film Biografer Trøjborg, Tordenskjoldsgade 41, Aarhus N.