Min ven, krokodillen

Vi møder tryllekunstneren Hector P. Valenti til flere optagelsesprøver, hvor han gang på gang får afslag - hans trylleshow er for almindeligt. Der skal noget ekstraordinært til. Så Hector leder efter en makker hos en dyrehandel. Her finder han en lille dansende krokodille, som også kan synge, men ikke tale. Den skal blive Hectors redning - og krokodillen Lyle kan for første gang få et rigtigt hjem.

De to øver sig og bliver klar til at optræde sammen. På scenen går klappen imidlertid ned for Lyle, der stivner og bliver helt stum. Det er en katastrofe, for nu bliver Hector nødt til at sælge huset og efterlade Lyle på loftet. Familien Primm køber huset uden at vide, at der bor en ensom krokodille ovenpå. Familien består af en travl far og en mor, som skriver kogebøger, samt den yngste søn Josh.

De er en kliché på en perfekt moderne familie, hvor alting er lagt i faste rammer. Det er slet ikke med i planen at Josh har svært ved at falde til i den nye skole og finde nye venner. Han er en charmerende og sød dreng, men forskræmt og stille af sig, så han ender som regel alene på biblioteket. Da Josh en dag forvilder sig op på loftet, møder han Lyle. Det ændrer alt for dem begge to. Krokodillen elsker at synge og optræde, men også boblebade, kaviar og musik. Mødet bringer mod og livsglæde i Joshs tilværelse - og godt selskab i Lyles. Det umage par bliver bedste venner, der har udflugter rundt i byen, hvor de samler skrald fra byens restauranter. Hummer, kaviar og pizza ender i et festmåltid på taget af en skyskraber. Joshs mor, der arbejder hjemme, overraskes en dag af Lyle og er ved at dø af skræk.

Da krokodillen ikke kan tale, bryder den ud i sang og får charmeret moren, så de kaster sig ud i at bage en kæmpe lagkage sammen. Efter nogen mistro og modstand overgiver faren sig også til Lyle, som hele familien kommer til at holde af. Drengens venskab med den velvoksne krokodille går ikke stille af sig, så larmen på loftet bliver bemærket af den gnavne underbo, hr. Grumps. Han er en snob, der interesserer sig for kunst og kultur, men naboerne skal være stille. Der er ingen i huset, som må synge og danse, mens han sidder og kæler med sin fine racekat. Det udløser nogle sjove drillerier, så Hr. Grumps anmelder dem og krokodillen sendes i Zoologisk Have.

Josh og hans forældre slår sig sammen med Hector Valenti, der er kommet tilbage, og får Lyle befriet. De vil overbevise den sure nabo og resten af verden om at der ikke er noget i vejen med at have en syngende krokodille. Da Lyle gør en vigtig indsats i en redningsmission, må selv den sure hr. Grumps overgive sig. Alle i huset får et godt liv, men Hector må lede efter en ny makker at optræde sammen med.

Søndag den 29. oktober, lørdag den 4. november og søndag den 5. november.
Bemærk at alle dage starter vi kl. 10.00.
Biografen åbner 30 min. før en forestilling!
Min ven, krokodillen
106 min.

Spørgsmål til Århus Børnefilm?

Har du spørgsmål eller ønsker du blot at høre mere om Århus Børnefilm, så kontakt os endelig!

Filmene vises i Nordisk Film Biografer Trøjborg, Tordenskjoldsgade 21, Aarhus N.
Biografen åbner 30 min. før forestillingen!

Thrane.nu